Sve kategorije

Ti si ovdje : Početna> Vijesti

Vijesti

Kako koristiti pištolj za zakovice

Vrijeme: 2022-04-13 Hits: 29

Iako pištolji za zakovice nisu neuobičajeni, ali mnogi ljudi za pištolj za zakovice kako se koriste, ili nije baš jasno, u nastavku ćemo pogledati dijagram metode upotrebe pištolja za zakovice, ali prije upotrebe pištolja za zakovice, trebali bismo obratiti pažnju na da pištolj radi prvo od ulazne mlaznice za ubrizgavanje male količine maziva, kako bi se osiguralo da pištolj za zakovice radi performanse i radni vijek.
1, bez obzira na jednostruke ili dvostruke pištolje za zakivanje, prva stvar je da pogledate prečnik zakovice za zakivanje, uobičajeni prečnici otvorenih zakovica su 2.4, 3.0, 3.2, 4.0, 4.8, 5.0, 6.0, 6.4.
2, zatim odaberite odgovarajuću vodeću mlaznicu iz pribora pištolja za zakovice, koji će općenito imati ove specifikacije ugravirane na mlaznici za vođenje. Ovo je važno jer u suprotnom zakovica možda neće dobro povući ili se može zaglaviti.
3, potpuno otvorite ručku pištolja za zakovice i umetnite tanak kraj zakovice u mlaznicu pištolja za zakovice.
4, Bilo da koristite jednostruki ili dvostruki pištolj za zakovice, koristite obje ručke pištolja za zakovice da umetnete zakovicu u rupu koju želite zakivati.
5, uz zakovicu, dvije ručke se snažno pritisnu, jednom ili više puta, dok se jezgro zakovice ne odvoji.
6, Pištolji sa pojedinačnim zakovicama općenito nisu dizajnirani za prikupljanje slomljenih eksera. Pištolj za dvostruke zakovice obično će imati bocu za sakupljanje noktiju, nakon povlačenja slomljeni ekser će pasti u bocu za sakupljanje noktiju, sakupljati do skoro pune, izvaditi bocu za sakupljanje noktiju, izliti eksere i ponovo napuniti.
Nakon što smo shvatili kako koristiti dijagram pištolja za zakovice, moramo paziti da ne preopteretimo pištolj za zakivanje kada ga budemo koristili u budućnosti, da radi u okviru navedenih parametara performansi, kao i u zakovici u zakovicu između materijala koji će se zakivati , da ne povlače vazdušnu zakovicu okidača, niti dozvoljavaju da glava pištolja za zakovice bude uperena u sebe ili druge, nadam se da ćete imati na umu.